7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Στύλιος: Ανοικτές οι πόρτες του ΥΠΑΑΤ για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών

Στύλιος: Ανοικτές οι πόρτες του ΥΠΑΑΤ για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών
φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«Οι πόρτες του υπουργείου μας είναι ανοικτές για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, κατά την ομιλία του στην 11η Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νησί της Ρόδου.

Ο κ. Στύλιος χαρακτήρισε τεράστια την ευκαιρία που έχει η χώρα μας για την εκμετάλλευση των περίπου 102 δισ. ευρώ τα οποία θα «πέσουν» στην ελληνική αγορά την επόμενη εξαετία μέσω της νέας ΚΑΠ, του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σημείωσε ότι η χώρα μας αποτελεί το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη που δεν μειώθηκε ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, «αποτελεί μια προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής μας».

Αναφέρθηκε στις κατευθύνσεις της εθνικής στρατηγικής της χώρας μας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη χρήση νέων τεχνολογιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την προστασία του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση των παραγωγών καθώς και την παροχή κίνητρων προς τους νέους, προκειμένου να ενταχθούν αλλά και να παραμένουν στην ύπαιθρο και στην παραγωγή. Τέλος, o υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση επισημαίνοντας πως «είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η ΚΑΠ επιδιώκει να συναντήσει την Πράσινη Συμφωνία 2020-2030 και να συμπορευτούν τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ