«Στροφή» στις σιδηροδρομικές μεταφορές προτείνει η Oceanwood Capital για την μείωση των ρύπων

«Στροφή» στις σιδηροδρομικές μεταφορές προτείνει η Oceanwood Capital για την μείωση των ρύπων

Ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds της Ευρώπης με επιστολή σε κυβερνήσεις της ηπείρου ζητά «στροφή» προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων.

Η Oceanwood Capital που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,3 τρις δολαρίων και κατέχει μερίδιο στην κοινοπραξία του  Eurotunnel με επιστολή της προς τις κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας προτείνει την εναλλακτική των σιδηροδρομικών έναντι των αεροπορικών μεταφορών. 

Το hedge fund με έδρα τη Βρετανία επικαλείται στοιχεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία δείχνουν ότι οι εκπομπές αερίων ενός αεροπορικού ταξιδιού είναι πέντε φορές περισσότερες από ένα δρομολόγιο εσωτερικού σιδηροδρόμου και περισσότερο από 30 φορές περισσότερο από το Eurostar, ανά χιλιόμετρο που αντιστοιχεί σε επιβάτη. 

Από την άλλη πλευρά, η Airlines UK, μια ομάδα πίεσης, δήλωσε ότι η βιομηχανία είχε δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές στο μηδέν έως το 2050.

«Η σιδηροδρομική βιομηχανία επιδοτείται με δισεκατομμύρια λίρες ετησίως και τώρα στηρίζεται από τους υπουργούς για να τρέχουν κενά τρένα. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ανταγωνισμό», ανέφερε με δική της επιστολή.

AP Photo/Bikas Das