Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 13:10

-A +A

Κύπρος - Γαλλία: Στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή του «Charles De Gaulle»

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 13:10
Στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή του «Charles De Gaulle»
-A +A

Κυπρογαλλική άσκηση αεράμυνας, με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle πραγματοποιείται σήμερα στην Κύπρο. Πρόκειται για την τρίτη κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Γαλλίας στο FIR Λευκωσίας, με την ονομασία Τάλως 1 - 2020.

Στην άσκηση συμμετέχουν γαλλικά αεροσκάφη Rafale που απονηώνονται από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle καθώς και η κυπριακή Εθνική Φρουρά. Στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου εκτός από το αεροπλανοφόρο βρίσκονται και άλλα γαλλικά πολεμικά πλοία.

Σκοπός της άσκησης, ανέφερε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Σ. Αγγελίδης, είναι «το πλήγμα εικονικών στόχων από γαλλικά αεροσκάφη, με ενεργοποίηση της κυπριακής αεράμυνας». Κατά την κοινή άσκηση η Εθνική Φρουρά της Κύπρου χρησιμοποιεί τα συστήματα αεράμυνας ώστε να ελεγχθούν οι δυνατότητες τους έναντι εικονικών αεροπορικών πληγμάτων..

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες η Γαλλία και η Κύπρος υπέγραψαν συμφωνία για αγορά πυραύλων EXOCET και MISTRAL από την κυπριακή Εθνική Φρουρά, ενώ προχωρά και η αναβάθμιση της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Μαρί για φιλοξενία γαλλικών πολεμικών πλοίων.

Δείτε βίντεο:

Φωτογραφία: AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα