Στους 6 οι νεκροί στην Ελλάδα - Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι
Κορονοϊός

Στους 6 οι νεκροί στην Ελλάδα - Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι

Στους έξι έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, με έναν 70χρονο ασθενή από την Καστοριά να είναι το τελευταίο θύμα του ιού. Την ίδια ώρα, αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασαν τους 20. Στους 30 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Εντατική.

Συγκεκριμένα, το 6ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ένας 70χρονο ασθενή από την Καστοριά, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών που νόσησαν από τον ιό στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς όπου άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 70χρονος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η σύζυγος του 70χρονου, δεν έχει διαπιστωθεί όμως ακόμα αν είναι θετική στον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με το τοπικό oladeka.com, οι γιατροί του έκαναν το τεστ για κορονοϊό, ωστόσο ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε πριν βγει το αποτέλεσμα. Τελικά όμως λίγη ώρα μετά το θάνατο του 70χρουνου το δείγμα που είχε ληφθεί ήταν θετικό.

Στα 418 συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα - Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι

Στα 418 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού Covid-19 στην Ελλάδα, καθώς εντοπίστηκαν ακόμα 31 νέες περιπτώσεις ασθενών την Πέμπτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σ. Τσιόδρα.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς μέσα σε λίγες ώρες ο αριθμός τους αυξήθηκε, ξεπερνώντας τους 20 το πρωί της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή 30 ασθενείς που είναι θετικοί στον ιό νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας..

Συνολικά, μέχρι και χθες βράδυ σε περισσότερα από δέκα νοσοκομεία ανά την επικράτεια νοσηλεύονταν 83 ασθενείς .

Όσον αφορά στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα απροσδιόριστης πηγής μόλυνσης ανήλθαν στα 64 από τα 60 που ήταν χτες.

Μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στους ιατρικούς συντάκτες, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πάντως ότι η αρμόδια επιστημονική επιτροπή που εφαρμόζει στατιστικά - μαθηματικά μοντέλα εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.000 με 3.000, τονίζοντας ως εκ τούτου εκ νέου ότι όλοι πρέπει να λειτουργούμε και να συμπεριφερόμαστε σα να έχουμε κορονοϊό προκειμένου να πρέπει να προστατεύσουμε τους τους γύρω μας.