Στόχος των αντιεξουσιαστών η Σοφία Νικολάου - Προσήχθη ο γιος του Ν. Βούτση

Στόχος των αντιεξουσιαστών η Σοφία Νικολάου - Προσήχθη ο γιος του Ν. Βούτση

Στόχος ομάδας ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου έγινε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στην οδό Αμερικής στις 11.20 π.μ. την Τρίτη. Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές έκαναν καταδρομική επίθεση με μοτοσυκλέτες έξω από το σπίτι της, όπου εδρεύει και το γραφείο της, και πέταξαν τρικάκια για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Στόχευση  της επίθεσης ήταν να τρομοκρατηθεί η γεν. γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, όπως, άλλωστε, το ίδιο θα συνέβαινε και με κάθε άνθρωπο που θα έβλεπε έξω από το σπίτι του συγκεντρωμένους με απρόβλεπτες διαθέσεις. 

Συγκεκριμένα οι δράστες ήταν 10 άτομα που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα.

Οι φρουροί του κτιρίου κατάφεραν και ακινητοποίησαν το ένα δίκυκλο και κράτησαν τους δύο επιβάτες του, τους οποίους παρέδωσαν στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο και μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει δυο προσαγωγές, η μια εκ των οποίων αφορά τον γιο του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

 Επίσης προσήχθη από μικρή απόσταση και ένας ακόμα αλλοδαπός, που εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν έχει και αυτός σχέση με την υπόθεση.