Στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο Ν. Δένδιας - Συνάντηση με τον Λιθουανό ΥΠΕΞ

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο Ν. Δένδιας - Συνάντηση με τον Λιθουανό ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον Λιθουανό ομόλογό του Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις πραγματοποίησε σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την πρώτη του επίσκεψη στη λιθουανική πρωτεύουσα. 

Η υποδοχή του κ. Δένδια από τον Λιθουανό υπουργό Εξωτερικών έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και σηματοδοτεί το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και Λιθουανίας και την κοινή βούληση για προώθηση της συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Στο επίκεντρο των διευρυμένων συνομιλιών των αντιπροσωπειών που ακολούθησαν τη διμερή συνάντηση των δύο υπουργών, βρέθηκαν η ενίσχυση της συνεργασίας και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Γειτονία, όπως αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λιθουανία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από την πρόεδρο του Λιθουανικού Κοινοβουλίου Βικτόρια Σμίλιτε-Νίλσεν, ενώ έχει προσκληθεί να μιλήσει στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου.