Στην κλινική στο Περιστέρι ο Σ. Τσιόδρας - 37 τα κρούσματα

Στην κλινική στο Περιστέρι ο Σ. Τσιόδρας - 37 τα κρούσματα

Στα 37 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου και βρέθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί. 

Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους, οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας, ενώ 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. «Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», πρόσθεσε. 

Το μεσημέρι της Παρασκευής μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από την κλινική άλλοι 6 ασθενείς θετικοί στον κορονοϊο στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, καθώς διαθέτει μονάδα αιμοκάθαρσης για ασθενείς με τη νόσο Covid-19.

Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση τόσο στην κλινική «Ταξιάρχαι» όσο και στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος  Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός  και διοικητικός υπεύθυνος. Στη δομή στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους  και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.