Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 10:51

-A +A

Σταματούν οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 10:51
Σταματούν οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία
-A +A

Σταματούν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας όλες οι επιβατικές πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το μέτρο εφαρμόζεται για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι το μέτρο  αυτό που λαμβάνεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού, θα ισχύσει έως τις 15 Απριλίου. Σημειώνεται ότι στην ΚΥΑ αναφέρεται ως ώρα ισχύς του μέτρου η 6η πρωινή σήμερα αλλά για να τεθεί σε εφαρμογή απαιτείται η έκδοση NOTAM η οποία θα αναφέρει ότι το μέτρο εφαρμόζεται από σήμερα τα μεσάνυχτα. Η έκδοση της σχετικής NOTAM αναμένεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, το μέτρο αφορά στον «προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,

β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,

γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Σημειώνεται πως το μέτρο αυτό αποτελεί ουσιαστικά επέκταση των όσων ισχύουν ήδη για την αεροπορική σύνδεση της χώρας με Ιταλία και Ισπανία, ενώ με την Τουρκία είναι κλειστά ήδη και τα χερσαία σύνορα.

Επιπλέον η απαγόρευση αυτή δεν εμποδίζει την εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών, που βρίσκονται στην Τουρκία και στη Μεγάλη Βρετανία

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα