Στ. Πέτσας: Εμείς δεν επιχειρούμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας

Στ. Πέτσας: Εμείς δεν επιχειρούμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας

Απάντηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το κονδύλι των 11 εκατομμυρίων ευρώ προς τα ΜΜΕ έδωσε ο Στέλιος Πέτσας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού χαρακτήρισε αργή και μακρόσυρτη την επιστροφή στην κανονικότητα, υπογράμμισε ότι ενημέρωση σώζει ζωές και δίνει χρόνο στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ να προσφέρουν τη σωστή περίθαλψη στους ασθενείς. 

Αναρωτήθηκε αν υπάρχουν κάποιοι που αμφισβητούν την ανάγκη ενημέρωσης, και κυρίως ποια είναι η επιδίωξή τους. «Να αφήσουμε τους πολίτες στην παραπληροφόρηση και στις θεωρίες συνωμοσίας; Αν δεν υπάρξει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση θεριεύουν ο φόβος και η ανασφάλεια; Τι θέλουν; Βάζουν τις κομματικές επιδιώξεις πάνω από δημόσιο συμφέρον», είπε για να τονίσει με νόημα ότι η ΝΔ δεν επιχειρεί να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας.  

«Επιχειρούμε η έξοδος από την πρωτοφανή κρίση να γίνει με τις λιγότερες απώλειες. Ο δικός μας δρόμος είναι καθαρός και οδηγεί τους Έλληνες την έξοδο από την πανδημία με ασφάλεια», υπογράμμισε οι κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σε κάθε περίπτωση εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω της ενημέρωσης να μειωθεί το δημοσιονομικό αποτύπωμα της πανδημίας. Αλλά, όπως υποστήριξε, αυτό δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στη διάθεση κοινωνικής προσφοράς των ΜΜΕ και στο φιλότιμο των εργαζόμενων. «Έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία για μια οργανωμένη καμπάνια. Είναι ανάγκη η ενημέρωση να γίνεται με κάθε δυνατό τρόπο», κατέληξε.