Σλοβενία: Ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι «δεν υπάρχει» έγγραφο με πρόταση της αλλαγής συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια

Σλοβενία: Ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι «δεν υπάρχει» έγγραφο με πρόταση της αλλαγής συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια

Με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά ο Σεφίκ Τζαφέροβιτς, που εκπροσωπεί τη μουσουλμανική κοινότητα στη συλλογική προεδρία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπως ανακοίνωσε ο γραφείο Τύπου του τελευταίου.

Κατά τη συνομιλία αυτή «ο Γιάνεζ Γιάνσα ενημέρωσε τον Σεφίκ Τζαφέροβιτς ότι το έγγραφο που φέρεται να συνδέεται με τη σλοβενική κυβέρνηση και το οποίο συνιστούσε τον επανασχεδιασμό των συνόρων στα Βαλκάνια ή την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Βοσνίας, δεν υπάρχει», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η Σλοβενία στηρίζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, σύμφωνα με αυτήν την ανακοίνωση.

Το «ανεπίσημο έγγραφο» δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Necenzurirano. Αν και ανυπόγραφο, φέρεται ότι υποβλήθηκε από τον Γιάνσα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τον Φεβρουάριο και αναφερόταν στην αναθεώρηση των συνόρων των χωρών που προέκυψαν από τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.