Σήμερα οι συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Σήμερα οι συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, για τα εθνικά θέματα και τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. Στο τραπέζι των συζητήσεων οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς και ο νέος εκλογικός νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις κατ' ιδίαν συναντήσεις αναμένεται να συζητηθεί όλο το φάσμα των επαφών του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σε πολιτικό, οικονομικό και ομογενειακό επίπεδο, ενώ πιθανότατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει και ζητήματα ευρύτερου προβληματισμού, αναφορικά με τον εκλογικό νόμο και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Ant1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός είναι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των συζητήσεων που έγιναν και στην κλειστή και στη διευρυμένη συνάντηση» με τον Αμερικανό πρόεδρο και κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών θα αναδείξει τα όσα επετεύχθησαν στους διάφορους τομείς συνεργασίας. «Στις προθέσεις του είναι επίσης να υπάρξει ενημέρωση και για τις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στα εθνικά μας θέματα», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναντήσεων:

- στις 12:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

- στις 13:00, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

- στις 17:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

- στις 18:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί.