Σεισμός 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο - Αισθητός σε Αθήνα, Πάτρα, Λαμία

Σεισμός 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο - Αισθητός σε Αθήνα, Πάτρα, Λαμία

Σεισμός έντασης 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 12:46 περίπου 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γαλαξειδίου κοντά στον Κορινθιακό κόλπο, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να υπολογίζει το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Αισθητός έγινε σε Αθήνα, Πάτρα, Λαμία και Αιτωλοακαρνανία. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα και ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος, ενώ ιδιαίτερα αισθητή έγινε η σεισμική δόνηση και στην Αιτωλοακαρνανία, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με το agriniopress.gr. Στην περιοχή της Πάτρας η δόνηση διήρκεσε περίπου 3 έως 4 δευτερόλεπτα, ενώ στην Αττική η διάρκεια ήταν μεγαλύτερη.

Με δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε πως η δόνηση αποδίδεται στα «γνωστά ρήγματα» του Κορινθιακού, και εντοπίζεται σε μία «ευαίσθητη περιοχή» στον Κόλπο των Αγίων Πάντων. Πρόκειται για τα ρήγματα που προκάλεσαν τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το Αίγιο το 1995. Ο κ. Λέκκας προειδοποίησε πως δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Επίσης, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια. Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα. Οι επιστήμονες το παρακολουθούν αλλά θα χρειαστεί να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.