ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Σε τροχιά αντιπαραθέσεων η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Σε τροχιά αντιπαραθέσεων η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα ο πρώτος κύκλος της συζήτησης για την κύρωση του προϋπολογισμού και με τις τοποθετήσεις των υφυπουργών σε εναλλαγή με τις ομιλίες των βουλευτών.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τσακλόγλου Παναγιώτης ο οποίος υπογράμμισε πως δια μέσου του προϋπολογισμού ανοίγει ο δρόμος των επενδύσεων, εκσυγχρονίζεται ο διοικητικός τομέας της χώρας μας ενώ πλέον το ασφαλιστικό ταμείο μέσω διαρθρωτικών αλλαγών μετατρέπεται σε μοχλό ανάπτυξης και οικονομικών εργαλείων.

Ακόμη επεσήμανε τη σπουδαιότητα του αναπτυξιακού πνεύματος που διέπει την εκπόνηση του προϋπολογισμού είπε χαρακτηριστικά:

«Ούτε ένα ευρώ δε δεσμεύεται στον προϋπολογισμό».

Έχει καταστεί σαφές από όλους τα κυβερνητικά στελέχη ότι ο προϋπολογισμός του 2021 όχι μόνο δεν επιβαρύνει φορολογικά τους Έλληνες πολίτες  αλλά εμπεριέχει μειώσεις της τάξεως του 3% για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αναστολή εισφορών αλληλεγγύης και σαφώς πρόβλεψη και λήψη μέτρων για τις πιο ασθενείς οικονομικά ομάδες. 

Όπως επεσήμανε χθες αργά επίσης ο βουλευτής της ΝΔ κ.Σίμος Κεδίκογλου:

«Έχουμε βάλει όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον πόλεμο της πανδημίας εάν μου επιτρέπεται η έκφραση».

Επιπλέον, όπως ανέφεραν ο βουλευτής του νομού Πέλλας της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης, η βουλευτής του νομού Μαγνησίας ΝΔ Ζέτα Μακρή και ο βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης της Α’ Αθηνών, θα διατεθούν 24 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ κατά 2,5 δισεκατομμύρια αυξήθηκαν οι αμυντικές δαπάνες, δηλαδή αγγίζουν τα 5,5 δις ενώ πέρυσι έφταναν τα 3,8 δις ,μία πρωτοβουλία την οποία χαιρετίζει και η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης.

Ο κύριος Ρουσόπουλος Θοδωρής τόνισε τη σπουδαιότητα του μεταρρυθμιστικού πνεύματος πάνω στο οποίο βασίστηκε η σύνταξη του προϋπολογισμού και εξέφρασε την πεποίθηση για την αποτελεσματικότητά του.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Σοφίας Βούλτεψη που σημείωσε ότι απαιτείται συστράτευση δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

«Καμία αντιπολίτευση σε καμία χώρα στον κόσμο, δε συμπεριφέρεται όπως εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς καμία εξαίρεση ,σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν για να αντιμετωπίσουν ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο εσείς προσπαθείτε να μετατρέψετε σε ελληνικό» είπε

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μέλη άλλων κομμάτων, εκτιμούν πως οι κυβερνητικοί  στόχοι για ανάπτυξη της τάξεως του 4.8% είναι ανεδαφικοί και ψευδείς ,επιρρίπτοντας ευθύνες στο κυβερνητικό επιτελείο για έλλειψη οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος πανδημίας .

Παράλληλα μιλούν για ξεκοκάλισμα της μεσαίας τάξης που είναι η ραχοκοκαλλιά της οικονομίας ,για φτωχοποίηση και επικίνδυνες ιδιωτικοποιήσεις με αμφίβολα αποτελέσματα και ανάπτυξη 0,9% μόλις για το έτος του 2021.