Σχεδόν το μισό πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Ντε Γκωλ θετικό στο κορονοϊό

Σχεδόν το μισό πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Ντε Γκωλ θετικό στο κορονοϊό

Το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας υπεραμύνθηκε των χειρισμών του σχετικά με την διαχείριση της εξάπλωσης της Covid-19 στο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, μετά τον εντοπισμό αριθμού που υπερβαίνει το 1/3 του πληρώματός του, να είναι θετικοί στο νέο κορονοϊό.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, περίπου οι μισοί από τους 2.300 ναύτες του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ και του ναυτικού σχηματισμού που το συνοδεύει, έχουν διαγνωσθεί θετικοί στο νέο κορονοϊό.

Η ίδια δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι 1.081 από τα 2.010 διαγνωστικά τεστ έχουν βρεθεί θετικά.

Συνολικά 545 ναύτες έχουν εκδηλώσει συμπτώματα και 24 από αυτούς νοσηλεύονται, όπως πρόσθεσε η ίδια.

Νωρίτερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γαλλικής Γερουσίας, επικαλούμενη αρμόδια στρατιωτική ιατρική πηγή, περίπου 940 από το σύνολο των 2.300 μελών που απαρτίζουν το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου και των συνοδευτικών του πλοίων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον κορονοϊό.

Ο αριθμός αυτός σε κάθε περίπτωση αναμένεται να αυξηθεί όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αποτελεσμάτων στα μέλη του πληρώματος του «Σαρλ Ντε Γκωλ» και στολίσκου συνοδείας του.

Είκοσι τέσσερα μέλη του πληρώματος της γαλλικής ναυαρχίδας νοσηλεύονται, ενώ ένας εξ αυτών, βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ