8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Σασόλι: Η ΕΕ οφείλει να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες

Σασόλι: Η ΕΕ οφείλει να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες
APimages

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ευθύνη να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες και δεν μπορεί να αφήσει ανθρώπους που εργάσθηκαν γι' αυτήν στο Αφγανιστάν να «αντιμετωπίσουν την εκδίκηση», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Ο Σασόλι δήλωσε πως οι πρόσφυγες που φθάνουν από το Αφγανιστάν, το οποίο βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ταλιμπάν, θα πρέπει να κατανεμηθούν ισότιμα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

«Πρέπει να προστατεύσουμε αυτούς που δούλεψαν και συνεργάσθηκαν μαζί μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μείνουν και να αντιμετωπίσουν την εκδίκηση», δήλωσε ο Σασόλι στους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους.

«Έχουμε ευθύνη. Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να εγκρίνει την ισότιμη κατανομή τους μεταξύ των κρατών μελών και αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα».

Περισσότεροι από 2.200 διπλωμάτες και άλλοι άμαχοι έχουν απομακρυνθεί με στρατιωτικές πτήσεις από το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα στο Reuters δυτικός αξιωματούχος ασφαλείας. Ο αξιωματούχος δεν είπε πόσοι Αφγανοί ήταν μεταξύ αυτών που απομακρύνθηκαν.

Πηγή: Reuters