8ος χρόνος, ημέρα 2393η
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Σαγκάη: Χαοτικοί χειρισμοί των Αρχών εν μέσω φόβων για παράταση του lockdown

Σαγκάη: Χαοτικοί χειρισμοί των Αρχών εν μέσω φόβων για παράταση του lockdown
AP

Νέο πλήγμα για το εμπορικό κέντρο της Κίνας καθώς στη Σαγκάη ανακοινώθηκαν σήμερα 58 νέα κρούσματα της Covid-19 σε περιοχές έξω από τη ζώνη του αυστηρού lockdown, εξέλιξη που προκαλεί φόβους παράτασης της καραντίνας κατά την οποία καταγράφονται χαοτικοί χειρισμοί των τοπικών Αρχών.

Ενώ λοιπόν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, είχαν πει ότι η κατάσταση βελτιωνόταν, καθώς για δύο μέρες δεν είχαν καταγραφεί καθόλου κρούσματα εκτός της ζώνης περιορισμού της πόλης των 25 εκατ. κατοίκων, η ανακοίνωση νέων κρουσμάτων μεταξύ των ανθρώπων στους οποίους επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία, προκάλεσε εκ νέου κατήφεια και απογοήτευση με κάποιους ωστόσο να διατηρούν κάποιες ελπίδες για έναν καλύτερο Μάιο λόγω της πτώσης του σκληρού δείκτη των νεκρών οι οποίοι από 38 το Σάββατο έπεσαν στους 32 την Κυριακή.

Παράλληλα όμως ξεχειλίζει η οργή των πολιτών από περιστατικά όπως αυτό της μεταφοράς ενός ηλικιωμένου από γηροκομείο μέσα σε σακούλα για νεκρούς ενώ, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο άνθρωπος αυτός εξακολουθούσε να αναπνέει. Για το περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε ερευνώνται οι ευθύνες πέντε αξιωματούχων.

Με πληροφορίες από Reuters