Σ. Μπεκατώρου: Στο αρχείο λόγω παραγραφής οι καταγγελίες για βιασμό

Σ. Μπεκατώρου: Στο αρχείο λόγω παραγραφής οι καταγγελίες για βιασμό

Η υπόθεση των καταγγελιών της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας κλείνει με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, όπως αναμενόταν. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση, αρχειοθέτησε τη δικογραφία που αφορά τις καταγγελλόμενες πράξεις σε βάρος της Ολυμιονίκη καθώς τα αδικήματα τελέστηκαν πριν 23 χρόνια και επομένως δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη, καθώς έχουν παραγραφεί.

Ωστόσο, η δικογραφία  που άνοιξε με την κατάθεση της Ολυμπιονίκου, οδήγησε στην υπόθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε βιασμό της ενόσω ήταν σε ηλικία 11 χρονών από τον τότε προπονητή της ο οποίος βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Η υπόθεση του εν λόγω πρώην προπονητή, που συνελήφθη με ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια μετά την δίωξη που άσκησε ο κ. Στεφανάτος, φαίνεται να αποκτά και νέα διάσταση καθώς ο εισαγγελικός λειτουργός αποστέλλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα Θήβας προκειμένου να ερευνηθούν καταγγελίες του πατέρα της αθλήτριας περί όπλων που κατείχε η οικογένεια του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τον πατέρα της αθλήτριας ιστιοπλοΐας, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προφυλακισμένου προπονητή, στην Βοιωτία, υπήρχε μεγάλος αριθμός όπλων, μεταξύ των οποίων και ένα Καλάσνικοφ.

Ο κ. Στεφανάτος αποστέλλει τη σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Θήβας προκειμένου να ερευνηθεί η βασιμότητά της. Η κ. Μπεκατώρου είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της και σε δύο ακόμη περιπτώσεις αθλητριών οι οποίες ωστόσο δεν κλήθηκαν από τον εισαγγελικό λειτουργό καθώς οι καταγγελλόμενες συμπεριφορές ήταν ήσσονος ποινικής βαρύτητας και για την αξιολόγησή τους απαιτούνταν έγκληση.