7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Ρωσία: Συνελήφθη ο ιδρυτής του Group-IB ως ύποπτος προδοσίας

Ρωσία: Συνελήφθη ο ιδρυτής του Group-IB ως ύποπτος προδοσίας

Ο ιδρυτής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Group-IB Ιλιά Σατσκόφ συνελήφθη για διάστημα δύο μηνών στη Μόσχα ως ύποπτος για προδοσία, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS που επικαλείται πηγή ασφαλείας.

"Το Επαρχιακό Δικαστήριο Lefortovo της Μόσχας αποφάσισε στις 28 Σεπτεμβρίου να επιλέξει την επιμέλεια για μια περίοδο έως τις 27 Νοεμβρίου ως μέτρο περιορισμού για τον Ιλιά Σατσκόφ που θεωρείται ύποπτος για διάπραξη εγκλήματος που προβλέπεται στο άρθρο 275 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας (" Προδοσία ") αναφέρει η πηγή του TASS.

Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ρώσοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο γραφείο της Group-IB στη Μόσχα την Τρίτη. Η υπηρεσία τύπου της εταιρείας σημείωσε ότι η αστυνομία έφυγε από το γραφείο το βράδυ της ίδιας ημέρας. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν είχε πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της έρευνας.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Σατσκόφ βρίσκεται στη λίστα με τους πιο λαμπρούς επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών παγκοσμίως. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα ασφάλειας πληροφοριών του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου Bauman της Μόσχας, καθώς και μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) και του Υπουργείου Εξωτερικών.