7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Ρωσία - Κορονοϊός: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται εάν δεν ληφθούν περιοριστικά μέτρα

Ρωσία - Κορονοϊός: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται εάν δεν ληφθούν περιοριστικά μέτρα

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ρωσία θα συνεχισθεί, εάν δεν λάβουμε μέτρα για τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών και για τον εμβολιασμό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας είπε ότι η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με την νοοτροπία του κόσμου και τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα, ο Μουράσκα είπε ότι ο εμβολιασμός ατόμων μεγάλης ηλικίας εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής, καθώς μόνο το 42% των ατόμων ηλικία 65 ετών και άνω έχει εμβολιασθεί.

Παράλληλα επισήμανε ότι ο κάθε πολίτης ηλικίας άνω των 60 ετών πρέπει να εμβολιασθεί καθώς γι’ αυτή την ηλικιακή κατηγορία η μόλυνση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας πρότεινε επίσης στους γιατρούς που αποφάσισαν να συνταξιοδοτηθούν στην αρχή της πανδημίας, όταν υπήρχε κίνδυνος για την υγεία τους και τη ζωή τους καθώς δεν υπήρχε το εμβόλιο, να εμβολιασθούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

«Σήμερα υπάρχει πλέον το εμβόλιο, καλούμε το ιατρικό προσωπικό, που την περίοδο που υπήρχε κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή του συνταξιοδοτήθηκε, και του προτείνουμε να επιστρέψει. Σήμερα ο εμβολιασμός προστατεύει την ζωή και την υγεία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ