7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Ρωσία: Η αστυνομία πολιόρκησε γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος

Ρωσία: Η αστυνομία πολιόρκησε γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος
APimages

Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν σήμερα τα γραφεία της νομικής υπηρεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και το γραφείο του πρώτου αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τη στιγμή που ετοιμάζονταν να καταθέσουν αγωγές με τις οποίες αμφισβητούν το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών της 16-19ης Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ο δικηγόρος Μαξίμ Σικάτς, λόγω της πολιορκίας αυτής, οι συνεργάτες του κόμματος δεν μπορούν να βγουν από τα γραφεία και να καταθέσουν τις σχετικές αγωγές. «Σύμφωνα με τον Σικάτς, πέντε λεπτά πριν βγουν από τα γραφεία, ήρθαν αστυνομικοί και άρχισαν να «πολιορκούν» τα γραφεία της νομικής υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι η προθεσμία κατάθεσης των αγωγών λήγει αύριο.

Παρόμοια κατάσταση δημιουργήθηκε και στο γραφείο του πρώτου αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιβάν Μέλνικοφ, όπου βρίσκονται τα σχετικά έγγραφα για την κατάθεση αγωγών με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αποτελεσμάτων σε ορισμένα εκλογικά κέντρα της πρωτεύουσας.

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ χαρακτήρισε «ποινικό έγκλημα» τον αποκλεισμό του γραφείου του πρώτου αντιπροέδρου της Κρατικής Δούμας και βουλευτή του κόμματος Ιβάν Μέλνικοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ