ΓΔ: 925,43 -0,40 (-0,04 %)

Τζίρος: 12,43 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,43 -0,40 (-0,04 %)

Τζίρος: 12,43 εκατ. €   RT

Bloomberg: «Ρίχνει» ένα τρισ. ρούβλια στη ρωσική οικονομία ο Πούτιν

«Ρίχνει» ένα τρισ. ρούβλια στη ρωσική οικονομία ο Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να βάλει την οικονομία της Ρωσίας ξανά σε τροχιά ανάπτυξης μετά από την πανδημία, με μια έκρηξη δαπανών εξετάζοντας ήδη πιθανούς τρόπους για την εξεύρεση χρημάτων, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν την προσφυγή στο Κρατικό Ταμείο ύψους 182 δισ. δολαρίων, στη χαλάρωση των περιορισμών στις δαπάνες και την εκτροπή κεφαλαίων, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.

Οι προσπάθειες γίνονται από το τελευταίας τεχνολογίας υπόγειο κατά μήκος του ποταμού της Μόσχας, γνωστό και ως «καταφύγιο», όπου η εγκατάσταση επιτρέπει στον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισουτιν και στην ομάδα του να συγκεντρώνουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων, παρακάμπτοντας την γραφειοκρατία για να επιταχυνθεί η λήψη αποφάσεων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό δαπανών σε έργα υποδομής για την τόνωση των επενδύσεων και πρόνοια, καθώς και άλλα επιδόματα για να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση της πτώσης των εισοδημάτων, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμεί να διατεθούν περί τα 1 τρισ. ρούβλια (13 δισ. δολάρια) από το ταμείο, ήδη από αυτό το έτος, ωστόσο θέλει να διατηρήσει τα αποθέματα που διαθέτει σε υψηλά επίπεδα, για να προστατευτεί σε περίπτωση νέων δυτικών κυρώσεων.