«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα για το καλοκαίρι και από την «Tagesschau»

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα για το καλοκαίρι και από την «Tagesschau»

Ακόμα ένα διεθνές Μέσο Ενημέρωσης, η γερμανική Tagesschau, αναφέρεται στην σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, προτείνοντας στους Γερμανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα στις θερινές τους διακοπές, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη ότι οι τουριστικές υποδομές θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου για τους τουρίστες.

«Πολλές χώρες χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα περιορισμού που έλαβαν εν μέσω της πανδημίας του κορoνοϊού. Αυτό δημιουργεί ελπίδες για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό. Πού μπορεί να κάνει κανείς σύντομα το ταξίδι του;» διερωτάται στην ιστοσελίδα του το πρωινό μαγκαζίνο «Tagesschau» του δικτύου της γερμανικής τηλεόρασης «ARD», ενώ προτείνει οι Γερμανοί να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι καθώς συνεχίζεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που στοχεύει στην ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έχει επιβάλει παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία, ωστόσο, προσθέτει ότι από τον Ιούλιο, τα καλοκαιρινά ταξίδια θα επιτραπούν εκ νέου, με την Ελλάδα την ίδια περίοδο να ανοίγει τις τουριστικές της δομές για να υποδεχθεί ξένους τουρίστες.

Επισημαίνεται επίσης πως η χώρας η οποία έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την κρίση του κορονοιού, προσδοκά στην επιστροφή των τουριστών αυτό το καλοκαίρι στη χώρα της.

Η Tagesschau παραθέτει και τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος ανέφερε ότι «Θα ανοίξουμε για τους ξένους τουρίστες την 1η Ιουλίου», με την ιστοσελίδα να υπογραμμίζει ότι μέχρι τις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση των Αθηνών θα έχει δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα των διακοπών.