Γ. Πλακιωτάκης για Τουρκία: «Προσπαθεί να στείλει μετανάστες με παλιά δεξαμενόπλοια»

«Προσπαθεί να στείλει μετανάστες με παλιά δεξαμενόπλοια»

Αυξημένη είναι η επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας για την αποτροπή άφιξης μεταναστών από την Τουρκία, ανέφερε ο Γ. Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα επιχειρεί να προωθήσει μετανάστες στα ελληνικά νησιά.

«Αυτό που μας έχει προβληματίσει», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση της Τζια, είναι ότι προσπαθούν χρησιμοποιώντας παλιά δεξαμενόπλοια να μεταφέρουν μετανάστες στην πατρίδα μας».

Αναφερόμενος και σε πληροφορίες που κάνουν λόγο για μεταφορά ατόμων από τα τουρκικά παράλια που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, διαβεβαίωσε πως «με κορονοϊό ή χωρίς κορονοϊό, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους στον μέγιστο βαθμό», 

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες αυτές τις πληροφορίες και τα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση «δεν χαλαρώνουμε ούτε λεπτό»

Όπως είπε από τη στιγμή που το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση για αυξημένη επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, οι έλεγχοι δεν έχουν χαλαρώσει ούτε λεπτό και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες, με τις ελληνικές αρχές να «έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να περιορίσουν τις ροές από την Τουρκία».