7ος χρόνος, ημέρα 2094η
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Προειδοποίηση ειδικού: Η άρση των περιορισμών στη Βρετανία απειλεί όλο τον κόσμο

Προειδοποίηση ειδικού: Η άρση των περιορισμών στη Βρετανία απειλεί όλο τον κόσμο
AP Images

Δραματική προειδοποίηση απηύθυνε η Κριστίνα Πέιτζελ, διευθύντρια της Μονάδας Κλινικής Επιχειρησιακής Έρευνας του UCL του Λονδίνου, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε μετάλλαξη γίνεται κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα θα εξαπλωθεί στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι δηλώσεις της Πέιτζελ στο CNBC αποτέλεσαν συνέχεια της προειδοποίησης που απηύθυναν περισσότεροι από 1.200 επιστήμονες με επιστολή τους στο ιατρικό περιοδικό Lancet, υποστηρίζοντας ότι τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον να αρθούν σχεδόν όλοι οι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι «επικίνδυνα και πρόωρα».

Η Πέιτζελ προειδοποίησε ότι υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί νέα μετάλλαξη του κορονοϊού αυτό το καλοκαίρι. «Κάθε μετάλλαξη που θα μπορεί να μολύνει ευκολότερα τους εμβολιασμένους θα διαθέτει μεγάλο "πλεονέκτημα" επιλογής και μπορεί να εξαπλωθεί», τόνισε. «Λόγω της θέσης μας ως παγκόσμιου ταξιδιωτικού κόμβου, οποιαδήποτε μετάλλαξη γίνεται κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα θα εξαπλωθεί στον υπόλοιπο κόσμο - το είδαμε με την Άλφα και είμαι απόλυτα σίγουρη ότι συμβάλλαμε στην άνοδο της Δέλτα στην Ευρώπη και τη Βόρειας Αμερική», συμπλήρωσε. 

«Η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επηρεάζει μόνο εμάς, επηρεάζει όλους», κατέληξε η διευθύντρια της Μονάδας Κλινικής Επιχειρησιακής Έρευνας του UCL του Λονδίνου.