«Πρόβα Τζενεράλε» του βρετανικού στρατού ενόψει των εμβολιασμών

«Πρόβα Τζενεράλε» του βρετανικού στρατού ενόψει των εμβολιασμών

Ο βρετανικός στρατός πραγματοποίησε άσκηση σε έναν από τους πρώτους χώρους μαζικού εμβολιασμού στη περιοχή του Μπρίστολ όπου δεκάδες χιλιάδες ασθενείς θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Η Επιχείρηση Πανάκεια, όπως ονομάστηκε, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου και ράγκμπι Ashton Gate στο Μπρίστολ και στη χθεσινή άσκηση 30 προσωπικό και εθελοντές προσποιήθηκαν ότι ήταν διαφορετικοί τύποι ασθενών, από έναν που υπέστη ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιον με συμπτώματα ή σε έναν που δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Το NHS αναμένει να ανοσοποιήσει μεταξύ 75.000 και 110.000 ατόμων την εβδομάδα στο γήπεδο και άλλες τοπικές εγκαταστάσεις στο Μπρίστολ και τα γειτονικά Βόρεια Σόμερσετ και Νότιο Γκλούσεστερσαρ από τώρα έως τον Απρίλιο.

Περίπου επτά περιφερειακοί κόμβοι θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό του ευρύτερου πληθυσμού. Πενήντα νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν, να διατηρήσουν και να διαθέσουν το εμβόλιο της Pfizer για την πρώτη από τις δυο δόσεις που θα γίνουν από τα 40 εκατομμύρια εμβόλια που θα ξεκινήσουν να χορηγούνται από την επόμενη εβδομάδα.

Τα 13 νοσοκομεία βρίσκονται στην κεντρική Αγγλία , οκτώ είναι στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά, επτά είναι στην ανατολική Αγγλία και Λονδίνο, και μόνο ένα σε καθεμία από τις περιοχές του Γιορκσάιρ στα Βορειοανατολικά της χώρας.

Ως γνωστόν, το βρετανικό σύστημα υγείας μαζί με τις ένοπλες Δυνάμεις και πολλούς εθελοντές έχουν ξεκινήσει επείγουσες προετοιμασίες για τη διανομή του εμβολίου έως το Σαββατοκύριακο, μετατρέποντας περίπου 10 τοποθεσίες σε κόμβους εμβολίων μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, όπως το νοσοκομείο Nightingale στο κέντρο EXCEL του Λονδίνου, ο ιππόδρομος Epsom, στο Σάρεϊ, το γήπεδο ποδοσφαίρου το συνεδριακό κέντρο Robertson House στο Stevenage και 1000 συνολικά μικρά κέντρα σε όλη την Αγγλία.