Πού στρέφονται οι έρευνες για την επίθεση για την επίθεση στον Στ. Χίο

Πού στρέφονται οι έρευνες για την επίθεση για την επίθεση στον Στ. Χίο

Την πρώτη κατάθεση έδωσε σήμερα ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος καθώς η κατάσταση υγείας του χθες δεν του επέτρεπε να μιλήσει μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ αυτό που μετέφερε και πιστεύει ο ίδιος είναι ότι η επίθεση έρχεται κατόπιν ρεπορτάζ και αποκαλύψεων του το τελευταίο διάστημα για τα οποία είχε δεχτεί απειλές πρόσφατα.

Παράλληλα μετέφερε αυτά που είχε πει χτες στο φιλικό – συγγενικό του περιβάλλον ότι δηλαδή ένας άνδρας με κουκούλα πλησιάζει και τον πυροβολεί εξ επαφής. Η πρώτη σφαίρα τον χτυπά στον λαιμό και η δεύτερη στα πλευρά ενώ φαίνεται πως προσπάθησε να σπρώξει τον δράστη με την πόρτα του αυτοκινήτου του.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι οι αστυνομικές αρχές συγκεντρώνουν το οπτικό υλικό από την περιοχή και εξετάζουν τι συμβαίνει με το όπλο των 9 χιλιοστών καθώς αυτό που υποστήριξε ο κ. Χίος είναι ότι μπλόκαρε και γι αυτό δεν κατάφερε ο δράστης να βρει τον στόχο του.

Επίσης, εξετάζουν δηλαδή αν μπλόκαρε και αν υπήρχε σιγαστήρας γιατί δεν υπήρχε κάποιος μάρτυρας που να άκουσε τους πυροβολισμούς στην γειτονιά  σύμφωνα με τις αρχές και τις καταθέσεις που έχουν μέχρι τώρα.