ΠΟΥ: «Kαμπανάκι αφύπνισης» η αναστολή δοκιμών του εμβολίου από AstraZeneca

ΠΟΥ: «Kαμπανάκι αφύπνισης» η αναστολή δοκιμών του εμβολίου από AstraZeneca
Νέα προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

H απόφαση της AstraZeneca να παγώσει τις κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού μετά τις παρενέργειες που εμφάνισε ένας εκ των συμμετεχόντων αποτελεί «καμπανάκι αφύπνισης», δεν θα πρέπει όμως να αποθαρρύνει τους ερευνητές, όπως υποστηρίζει η Σουμίγια Σουαμινατάν, επιστήμων το Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Δεν θα πρέπει να χάνουμε το θάρρος μας. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν», δήλωσε η κ. Σβαμινάθαν στο πλαίσιο ενημέρωσης στα γραφεία του ΠΟΥ στη Γενεύη.

«Είναι ένας αγώνας ενάντια σε αυτόν τον ιό και είναι ένας αγώνας για να σώσει ζωές. Δεν είναι ένας αγώνας μεταξύ εταιρειών και δεν είναι ένας αγώνας μεταξύ χωρών», πρόσθεσε ο επικεφαλής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν.

Περισσότεροι από 27,95 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι έχουν μολυνθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με το Reuters.

Η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κέρκοφ είπε ότι υπήρχε ένας συνδυασμός παραγόντων που βοηθούν στη μείωση των ποσοστών θανάτου στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης περιπτώσεων νωρίτερα και της κλινικής περίθαλψης.

«Γνωρίζουμε ότι η έγκαιρη επέμβαση στο πρώτο σημείο εισόδου ... θα σώσει ζωές. Επιπλέον, είμαστε σε καλύτερη θέση να αποτρέψουμε τον ιό να μολύνει ευάλωτους πληθυσμούς », είπε, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της νόσου δεν ήταν ακόμη γνωστές.