«Ποτέ ξανά!»
Ν. Δένδιας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

«Ποτέ ξανά!»

«Η διατήρηση ζωντανής της Μνήμης και η διεύρυνση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι το ελάχιστο χρέος ολόκληρης της ανθρωπότητας», επισημαίνει σε μήνυμά του, μέσω Twitter, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ποτέ ξανά!» διαμηνύει ο Νίκος Δένδιας και παραθέτει στην ανάρτηση φωτογραφία από την επίσκεψή του στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν, στις 16/10/20.

 Αντιστοίχως με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζει με μήνυμα με ανάρτησή του στο twitter:

«Με σεβασμό τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Η βάναυση εξόντωση 1.5 εκ. Αρμενίων από το Οθωμανικό κράτος ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η Μνήμη δεν διαγράφεται. Η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει. #NeverForget»

Στο ίδιο μήκος κύματος σε δήλωση του για την 24η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης αναφέρει:

«Ήταν 24 Απριλίου του 1915 όταν οι Οθωμανοί εξαπέλυσαν τα τάγματα σφαγής κατά των Αρμενίων. Ακολούθησαν βασανιστήρια, πορείες θανάτου, μαζικές σφαγές αθώων. Όλα αυτά που, με μια λέξη, αποκαλούνται Γενοκτονία. Οι χώρες, η μία μετά την άλλη, αναγνωρίζουν την ιστορική αλήθεια. Αντί να αντιδρά, ας το κάνει και η γειτονική μας χώρα. Για να λυτρωθεί από το παρελθόν της και να διορθώσει την πορεία της στο μέλλον».

Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων στέλνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων, κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και ενισχύουμε τη διεύρυνση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ώστε στο μέλλον ποτέ ξανά να μην αντιμετωπίσουμε ανάλογη τραγωδία!» τονίζει στο μήνυμά του ο Κώστας Βλάσης.

«Σήμερα ως Έλληνες τιμούμε την μνήμη των θυμάτων των Αρμενίων, με τους οποίους διαχρονικά έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις και μας συνδέει μακραίωνη φιλία», τόνισε σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος για την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, προσθέτοντας ότι "οφείλουμε λοιπόν να συμβάλουμε στη διατήρηση της ιστορικής αλήθειας. Οφείλουμε να τονώσουμε την πίστη μας στα Ανθρώπινα Δικαιώματα με βάση πάντα το Διεθνές Δίκαιο». 

Σε δήλωση για την 106η επέτειο από τη γενοκτονία των Αρμενίων προέβη και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει την Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς. Ποτέ ξανά! Μαζί πενθούμε και θυμόμαστε με τον αδελφό Λαό της Αρμενίας και κάθε πολιτισμένο άνθρωπο», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Σήμερα θυμόμαστε τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας!», έγραψε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με αφορμή την 106η επέτειο από τη γενοκτονία των Αρμενίων.

«Ενάμισυ εκατομμύριο ψυχές ζητούν δικαίωση» συμπλήρωσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Διαβάστε ακόμα:

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαζικό και συστηματικό έγκλημα η Γενοκτονία των Αρμενίων

Ν. Δένδιας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Ποτέ ξανά!»

Ντ. Μπακογιάννη: Σκληρό μήνυμα Μπάιντεν προς Τουρκία η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Κ. Μπακογιάννης: Όλοι οι λαοί περιμένουν την καθολική αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων