8ος χρόνος, ημέρα 2401η
Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Πλεύρης: Το 86% των νεκρών των τελευταίων ημερών ήταν ανεμβολίαστοι

Πλεύρης: Το 86% των νεκρών των τελευταίων ημερών ήταν ανεμβολίαστοι
eurokinissi

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ αναφερόμενος στους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ημερών τόνισε πως το 86% προέρχεται από ανεμβολίαστους ενώ το 80% είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Μιλώντας στο Open ο Υπουργός σημείωσε ότι οι αυξημένοι θάνατοι προκύπτουν και από την υψηλή νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα, πριν επικρατήσει ακόμη στη χώρα μας η μετάλλαξη Όμικρον.

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε επίσης ότι από τους 115 χθεσινούς θανάτους, οι 66 ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών.

Επίσης 10 άτομα είχαν κάνει την δεύτερη δόση τον περασμένο Μάρτιο και είχαν συμπληρώσει 7μηνο, χωρίς να έχουν κάνει τρίτη δόση.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα στις 13.00 θα συνεδριάζει η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να αποφασίσει για την παράταση ή μη των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των γιορτών.