Πλεύρης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Όλα είναι πιθανά ανάλογα με τις εξελίξεις

Πλεύρης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Όλα είναι πιθανά ανάλογα με τις εξελίξεις

Όλα είναι πιθανά σε ότι έχει να κάνει με την υποχρεώτητα του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματίκες κατηγορίες τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αν και έκανε ξεκάθαρο πως σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση θεωρεί πως η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει αν το απαιτήσουν οι εξελίξεις.

Κάλεσμα απήυθηνε στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους αφού όπως επισήμανε  έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά. 

Για την πορεία του εμβολιασμού στην ΄χωρα ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές».

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτούργει με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία, ωστόσο χρειάζεται προσκόμιση αρνητικού rapid test κατά την είσοδό τους σε νοσοκομείο.