Η. Μόσιαλος: Παύση της Θείας Κοινωνίας - Λειτουργία από την τηλεόραση

Παύση της Θείας Κοινωνίας - Λειτουργία από την τηλεόραση

Τη θέση του για προσωρινή παύση της Θείας Κοινωνίας και παρακολούθηση της λειτουργίας από την τηλεόραση επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του τμήματος Πολιτικής Υγείας του London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος, σε άρθρο του στα Νέα.

«Οι ευπαθείς ομάδες των πιστών, που είναι και η πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στην εκκλησία, θα πρέπει να παρακολουθούν τη λειτουργία από την τηλεόραση, ότι η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει κατά τη διάρκεια της επιδημίας και ότι στην ακραία περίπτωση που θα έχουμε φαινόμενα Ιταλίας η Εκκλησία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους τέλεσης της θείας λειτουργίας», αναφέρει.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η λύση θα πρέπει να είναι και παγκόσμια, γεγονός που τον οδήγησε να απευθυνθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να μάθει τι προτείνει.

«Διαπίστωσα ότι ως αυτή την ώρα ο Οργανισμός δεν έχει εκδώσει οδηγίες, πιστεύω όμως ότι προχωρούν διεργασίες για την εκπόνηση συγκεκριμένου πλαισίου κατευθυντήριων οδηγιών για τις θρησκευτικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έκδοση αυτών των οδηγιών από τον κατεξοχήν αρμόδιο Οργανισμό θα κατευθύνει τις κυβερνήσεις στο έργο τους και θα συμβάλει σε μια ενιαία εφαρμογή μέτρων δημόσιας υγείας», προσθέτει.