7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αθ. Εξαδάκτυλος: Παράτολμο να ανοίξουν μαζί σχολεία και λιανεμπόριο

Παράτολμο να ανοίξουν μαζί σχολεία και λιανεμπόριο
Φωτογραφία αρχείου

Παράτολμο χαρακτήρισε το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου, o  πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα ανέφερε πως τα τεστ αυτοδιάγνωσης και η σωστή χρήση τους, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για το άνοιγμα δραστηριοτήτων. Σημείωσε ότι είναι συμφέρον για τον ίδιο τον ασθενή να μην αποκρύπτει τυχόν θετικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε πάντως ότι το λιανεμπόριο δείχνει να μην είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά δεν έχει και μεγάλη διαφορά από τα ψώνια σε καταστήματα τροφίμων.

Επιπροσθέτως επισήμανε ότι σε καταστήματα λιανεμπορίου μπορεί να υπάρχει μικρότερος συνωστισμός. Σημείωσε ωστόσο ότι όταν λειτουργεί το λιανεμπόριο, ο συνωστισμός παρατηρείται στους εμπορικούς δρόμους.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, δεν τέθηκε θέμα απόφασης για άνοιγμα του λιανεμπορίου, λέγοντας ότι έχουμε ακόμα μέρες μπροστά μας για αυτή την απόφαση.

Ταυτόχρονα ο κ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε ότι οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι δύσκολες και η πίεση στο Σύστημα Υγείας έχει μεν σταθεροποιηθεί, αλλά υπάρχει.

Δεν παρέλειψε δε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Βόρεια Ελλάδα καθώς όπως είπε αναμένεται να αυξηθεί η πίεση εκεί το επόμενο διάστημα.

Σχολιάζοντας εικόνες συνωστισμού έξω από μπαρ με ποτά στο χέρι στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Εξαδάκτυλος προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη βρεθούμε να κάνει Πάσχα όλη η Ελλάδα, «και η Θεσσαλονίκη να έχει Μεγάλη Παρασκευή».

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΙΣ κατέληξε ότι εφόσον όλοι κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το Πάσχα του 2020, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα είναι σαν το Πάσχα του 2019.