8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Πάπας Φραγκίσκος: Παράλογη και αδικαιολόγητη σφαγή ο πόλεμος στην Ουκρανία

Πάπας Φραγκίσκος: Παράλογη και αδικαιολόγητη σφαγή ο πόλεμος στην Ουκρανία
APimages

«Η βίαιη επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας δεν τελειώνει, μια παράλογη σφαγή, όπου κάθε μέρα υπάρχει επανάληψη σφαγών και ωμοτήτων. Δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση γι'αυτό! Ικετεύω την διεθνή κοινότητα να δεσμευτεί πραγματικά για τον τερματισμό αυτού του απεχθούς πολέμου», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o Πάπας Φραγκίσκος.

«Αυτήν την εβδομάδα πύραυλοι και βόμβες πάλι έπεσαν πάνω σε πολίτες, ηλικιωμένους, παιδιά και εγκύους. Όλη αυτή η απανθρωπιά! Πράγματι, είναι επίσης ιερόσυλο γιατί έρχεται σε αντίθεση με την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής και αυτό προηγείται κάθε στρατηγικής», επισήμανε.

Αναφερόμενος στην χθεσινή του επίσκεψη στο παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίν Τζεζού της Ρώμης, το οποίο φιλοξενεί και νοσηλεύει 19 προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, ο Φραγκίσκος πρόσθεσε: «Ένα παιδάκι έχασε το χέρι του, ένα άλλο έχει τραυματιστεί στο κεφάλι…πρόκειται για αθώα παιδιά». Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφερόμενος πάντα στο δράμα του πολέμου δήλωσε τέλος: «Εκατομμύρια πρόσφυγες φεύγουν από την πατρίδα τους, αφήνοντας πίσω τα πάντα. Με γεμίζει πόνο η επίγνωση του ότι υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν ούτε να φύγουν από την περιοχή των μαχών. Τόσες γιαγιάδες και παππούδες, άρρωστοι και φτωχοί, χωρίζουν αναγκαστικά από τις οικογένειές τους. Τόσα παιδιά και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι πεθαίνουν κάτω από τις βόμβες χωρίς να μπορούν να βοηθηθούν και χωρίς να είναι ασφαλείς ούτε στα αντιαεροπορικά καταφύγια. Όλα αυτά είναι απάνθρωπα».