Πάνω από 450.000 ευρώ για παραβάσεις των μέτρων προστασίας σε ένα 24ωρο

Πάνω από 450.000 ευρώ για παραβάσεις των μέτρων προστασίας σε ένα 24ωρο

Συνολικά 1.462 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού κατέγραψαν χθες οι ελεγκτικές αρχές επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 450.450 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση. μετά από 75.699 ελέγχους. 

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας κατά τους ελέχγους καταγράφτηκαν τα εξής:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έξι (6) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια-αναψυκτήριο) για εξυπηρέτηση τριών (3) καθήμενων πελατών. Στον υπεύθυνο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000€ και επιπλέον 5.000€ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, στους καθήμενους πελάτες βεβαιώθηκε πρόστιμο 300€ έκαστος για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500€ σε πέντε (5) φυσικά πρόσωπα για μη νόμιμη μετακίνηση, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.800€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000€ σε δύο (2) καταστήματα για μη τήρηση της αναστολής προσέλευσης κοινού στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε τέσσερα (4) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στο Δήμο Δέλτα.

Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε τουριστικό κατάλυμα γιατί υπήρχαν πελάτες σε αυτό που δεν ήταν στην λίστα όσων διαμένουν στο κατάλυμα, στο Δήμο Αθηναίων.

Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε τρία (3) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και δύο (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, στο Δήμο Αθηναίων.

Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά δύο χιλιάδες τετρακόσιες τριάντα μία (2.431) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί στις 06:00, για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορΟνοϊού.