Πάνω από 100.000 κρούσματα παγκοσμίως - Εννέα νεκροί στη Γαλλία
Κορονοϊός

Πάνω από 100.000 κρούσματα παγκοσμίως - Εννέα νεκροί στη Γαλλία

Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπερνούν πλέον τις 100.000 σε παγκόσμια κλίμακα, ακόμα δύο θάνατοι ανθρώπων καταγράφονται σήμερα στην Γαλλία με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει τα 9. Παράλληλα, τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, κυρίως στην Ευρώπη, ενώ στην Γαλλία ανέρχονται στα 613. Τα κρούσματα ανέρχονται στα 163 στη Βρετανία, στα 128 στην Ολλανδία, όπου επίσης καταγράφεται ένας θάνατος, καθώς και 210 κρούσματα στην Ελβετία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μετά τους δύο θανάτους σήμερα στη Γαλλία, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην χώρα ανήλθε στους εννέα, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να αυξάνεται μέσα σε μία ημέρα κατά 190 άτομα, φθάνοντας τα 613, σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Υγείας. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο παραμένει στους 9 και ότι 39 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters ο αριθμός των νοσούντων ατόμων από τον νέο κορονοϊό σε παγκόσμια κλίμακα ξεπέρασε σήμερα τους 100.000, με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ανακοινώσεις των υπουργείων Υγείας και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Βρετανία

Χθες καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ συνολικά 163 άνθρωποι έχουν βρεθεί κατόπιν εξετάσεων θετικοί στον κορονοϊό, από τους 115 που ήταν χθες, δήλωσαν σήμερα οι ιατρικές αρχές.

Κάποια βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι σημειώθηκε και δεύτερος θάνατος, χωρίς ακόμα όμως αυτή η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Δύο μέλη του προσωπικού της British Airways επίσης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, έχουν απομονωθεί και αναρρώνουν κατ' οίκον, ανέφερε σήμερα η αεροπορική εταιρία.

Ολλανδία

Παράλληλα, οι υγειονομικές Αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν πως ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σήμερα στα 128, από 82 χθες, με την χώρα σήμερα να καταγράφει και τον πρώτο θάνατο από το νέο κορονοϊό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 86χρονο που πέθανε ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ.

Ελβετία

Στην Ελβετία, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε στους 210, δήλωσε ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής (του τμήματος) μολυσματικών ασθενειών στην εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον κορονοϊό, όπως δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες.