Παλαιό Φάληρο: Συλλήψεις Κούρδων με «άρωμα» τρομοκρατίας

Παλαιό Φάληρο: Συλλήψεις Κούρδων με «άρωμα» τρομοκρατίας

Στη σύλληψη δύο ατόμων κουρδικής καταγωγής προχώρησαν άντρες της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας να προβληματίζονται ιδιαίτερα καθώς οι δύο άντρες αρχικά προσπάθησαν να αποφύγουν τον έλεγχο, ενώ κατά τη διάρκεια της εξακρίβωσης των στοιχείων της ταυτότητας τους προέκυψαν στοιχεία που ίσως να τους εμπλέκουν με δράση τρομοκρατικών ομάδων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το protothema.gr, οι δύο άντρες εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα σε δρόμο τους Παλαιού Φαλήρου από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όταν οι τελευταίοι τους προσέγγισαν για έλεγχο προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι δύο Κούρδοι μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προκάλεσαν μικρής έκτασης επεισόδιο με τους αστυνομικούς, με τα πράγματα να περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν η διασταύρωση των στοιχείων τους «έδειξε» πως έχουν επισημανθεί στο παρελθόν ως ύποπτοι από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μάλιστα, οι δύο άντρες στη συνέχεια αρνήθηκαν τόσο την δακτυλοσκόπησή τους όσο και τη λήψη φωτογραφιών, ενώ ακολούθησε η μεταφορά τους ενώπιον του εισαγγελέα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά την πιθανή σχέση τους με οργανώσεις Κούρδων στην Τουρκία αλλά και τον ρόλο των τουρκικών αρχών στην υπόθεση.