ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1953η
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Π. Σταμπουλίδης: Ίσως να έχουμε δύο ζώνες για την άρση του lockdown

Π. Σταμπουλίδης: Ίσως να έχουμε δύο ζώνες για την άρση του lockdown

Από τις εισηγήσεις των ειδικών θα εξαρτηθεί ο τρόπος ανοίγματος του lockdown ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνοντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν δυο διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες για το άνοιγμα της αγοράς.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε ότι είναι πρόωρο να συζητιέται αυτό το θέμα και επανέλαβε ότι όλα εξαρτώνται από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Δεν απέκλεισε παρόλα αυτά απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το ενδεχόμενο να υπάρξουν δυο διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες για το άνοιγμα της αγοράς. Αλλά όπως είπε προς το παρόν, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας συγκεκριμένος τρόπος για τη μετακίνηση των πολιτών, στα πρότυπα του 13033. «Υπάρχουν διάφοροι τεχνικοί παράμετροι που εξετάζουμε, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τα Χριστούγεννα, υπογράμμισε αυτό που ήδη είναι γνωστό, ότι φέτος θα εορταστούν διαφορετικά χωρίς μετακινήσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια, καθώς όλοι αγωνιζόμαστε όπως είπε να μειωθούν τα κρούσματα και να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Επισήμανε, ότι χρειάζεται ψυχραιμία και όταν έρθει η ώρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κεντρική διαχείριση.

Όσον αφορά την αγορά ανέφερε ότι μεγάλη είναι η κινητικότητα της ηλεκτρονικής αγοράς, συγκριτικά με την πρώτη καραντίνα τον Απρίλιο, ο οποίος παρουσίασε τις περισσότερες αγορές αφορούσαν σε τεχνολογικά είδη, ενώ πλέον οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα για οικιακή χρήση.