7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Π. Μαρινάκης:Το project2030.gr Youth Forum έρχεται να συνθέσει το μέλλον της χώρας μέσα από τους νέους

Π. Μαρινάκης:Το project2030.gr Youth Forum έρχεται να συνθέσει το μέλλον της χώρας μέσα από τους νέους

«Πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030; Θα μοιάζει με όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα; Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της επόμενης δεκαετίας; Πώς θα δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα μας; Πώς οι νέοι θα αποκτήσουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν; Πώς τα κατάφεραν νέοι 20 και 30 ετών να γίνουν πρωταγωνιστές ο καθένας στον τομέα του;», στα ερωτήματα αυτά θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις το Σάββατο 26 Ιουνίου στο πρώτο project2030.gr Youth Forum που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, το project2030.gr «είναι ένα δείγμα του πως όταν έχεις πείσμα, όρεξη, γνώσεις και κυρίως ευκαιρίες μπορείς να εξελιχθείς, να δημιουργήσεις να χτίσεις μέσα και έξω από τη χώρα σου ένα μέλλον που θα είναι καλύτερο και για σένα και για τον κόσμο γύρω σου. Αυτούς τους ανθρώπους θα γνωρίσουμε στο project2030.gr και εκείνοι θα μοιραστούν μαζί μας σε πολλές διαφορετικές συζητήσεις τις δικές τους ιστορίες και το πώς κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα». «Το project2030.gr», σημειώνεται μεταξύ άλλων «αποτελεί ένα δυναμικό οργανισμό, όπου νέοι και νέες θα συναντιούνται μιλώντας για την επαγγελματική τους καθημερινότητα, για όσα θέλουν να πετύχουν, για την έμπνευση και την προσήλωσή τους. Το project2030.gr Youth Forum είναι ένας διαρκής ζωντανός οργανισμός στον οποίο η εμπειρία κάθε νέου θα αποτελεί ένα κομμάτι στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας και σε αυτή την εθνική προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν μπορεί να μείνει εκτός».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Το project2030.gr θέλει να δείξει πως θα πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα του 2030 οι νέοι 20 και 30 χρονών. Ο εκπρόσωποι της πιο καταρτισμένης και πιο δημιουργικής γενιάς. Το Youth Forum που διοργανώνουμε είναι μια συνάντηση νέων, η οποία φιλοδοξούμε να μπορεί τόσο να αναδείξει τις ιστορίες και τις επιτυχίες νέων Ελλήνων αλλά και μέσα από αυτές τις ιστορίες να δημιουργήσει το μέλλον και να φέρει αλλαγές που θα βοηθούν τη νέα γενιά να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Δεν είναι ένα συνέδριο για νέες τεχνολογίες, ψηφιακές δεξιότητες που θα γίνει μια φορά αλλά ένα διαρκές meeting point διαφορετικών ανθρώπων, από τους οποίους θα αντλήσουμε έμπνευση και ιδέες. Θα ακούσουμε νέους από κάθε επαγγελματική κατηγορία, από τον ιδιοκτήτη μιας οικογενειακής επιχείρησης που εξελίχθηκε μέχρι και τον εμπνευστή μιας start-up που ξεκίνησε από την Ελλάδα και κατέκτησε τον κόσμο. Και δεν θα τους δούμε μόνο μια φορά. Στόχος του Youth Forum αυτού είναι μέσα από μια διαρκή επικοινωνία και επαφή με τους νέους να θέσει τα θεμέλια για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας, να γίνει ένα σημείο αναφοράς. Αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει το project2030.gr: να συνθέσει το μέλλον της χώρας μέσα από τους νέους».