Ουρές συνταξιούχων σε τράπεζα χωρίς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας

Ουρές συνταξιούχων σε τράπεζα χωρίς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας

Παρά τις συστάσεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, συνταξιούχοι συνωστίσθηκαν έξω από τραπεζικό υποκατάστημα στον Πειραιά, σχηματίζοντας ουρά χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους ή ακόμα και μπαίνοντας ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου. 

Σε εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, φαίνονται συνταξιούχοι να έχουν συγκεντρωθεί έξω από την τράπεζα αναμένοντας να εισπράξουν τη σύνταξή τους χωρίς να κρατούν ασφαλείς αποστάσεις ο ένας από τον άλλο, ενώ οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για τον κορονοϊό.

Περίπου 20 λεπτά μετά τις πρώτες εικόνες από τον συνωστισμό στην τράπεζα προσήλθε στο σημείο ένα περιπολικό και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι έκαναν αυστηρές συστάσεις στους παρόντες ενώ παράλληλα έκαναν έλεγχο και στο αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μετά από αυτό το περιστατικό, με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ομάδες ΔΙΑΣ μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να επιτηρούν τις αποστάσεις μεταξύ του κόσμου. 

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες για τον κορονοϊό, να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία, αλλά και τα ΑΤΜ. Στο μήνυμα του υπουργείου, τονίζουν προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στις οικογένειές τους και να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, ώστε να μείνουν ασφαλείς από τον κίνδυνο να μολυνθούν.