7ος χρόνος, ημέρα 2180η
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Έξοδος Πάσχα: Ουρές και πάλι στα διόδια - Αναστροφή 273 οχημάτων σε 24 ώρες

Ουρές και πάλι στα διόδια - Αναστροφή  273 οχημάτων σε 24 ώρες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι των αστυνομικών αρχών στους οδηγούς οχημάτων που περνούν από τα διόδια των εθνικών οδών, όπου παρατηρείται αύξηση, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, στα αεροδρόμια και στον προαστιακό σιδηρόδρομο που κατευθύνεται προς την περιφερειακή ενότητα της Κορινθίας. Έλεγχοι γίνονται και στα πορθμεία.

Η έξοδος των οχημάτων από τις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, ειδικότερα από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, είναι αισθητά αυξημένη τις πρωινές ώρες, ενώ όπως εκτιμούν οι αστυνομικές πηγές η μαζική έξοδος των πολιτών δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ ο αριθμός εκείνων στους οποίους γίνεται υποχρεωτική επιστροφή ανέρχεται σε 300 κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μεγάλος είναι ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν, αλλά και εισήλθαν, το τελευταίο 24ωρο (από τις 6:00 της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί), από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ 273 οχήματα, συνολικά, έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω επειδή οι οδηγοί τους δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα.

Από την περασμένη Παρασκευή, οι αστυνομικοί έχουν υποχρεώσει τουλάχιστον 1.500 οικογένειες να επιστρέψουν στην Αθήνα, καθώς διαπιστώθηκε ότι προσπάθησαν να εξέλθουν από την Αττική παράτυπα, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν υποχρεωθεί σε αναστροφή περισσότερα από 200 οχήματα. «Όποιος δεν διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία ελέγχονται εξονυχιστικά, δεν θα περάσει από τα διόδια», επισημαίνουν, οι Αρχές.

Το τελευταίο 24ωρο, λοιπόν, από τα διόδια της Αθηνών - Κορίνθου, στην Ελευσίνα, εξήλθαν 16.400 οχήματα, ενώ εισήλθαν 13.840 οχήματα. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 227 επιστροφές.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο (από τις 6:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου), από την Ελευσίνα εξήλθαν 13.633 οχήματα, ενώ εισήλθαν 12.423.

Παράλληλα, οι οδηγοί 170 οχημάτων έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω. Σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 18.809 οχήματα, εισήλθαν 16.823, ενώ έκαναν αναστροφή 46. Το προηγούμενο 24ωρο, στο ίδιο σημείο, τα οχήματα ήταν 17.567 και 16.651, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, έκαναν αναστροφή 47 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι

- Η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής.

- Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα.

- Δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι έλεγχοι θα είναι περισσότερο ενδελεχείς και σήμερα και τη Μεγάλη Παρασκευή, που αναμένεται κορύφωση της κίνησης, αλλά και ανήμερα το Πάσχα καθώς και τη Δευτέρα του Πάσχα.