ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Ομ. Τσελίκ: Ελλάδα και Frontex μετέτρεψαν την Μεσόγειο σε νεκροταφείο

Ομ. Τσελίκ: Ελλάδα και Frontex μετέτρεψαν την Μεσόγειο σε νεκροταφείο

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας αλλά και της Frontex εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος ανέφερε πως με ευθύνη της χώρας μας και του ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο μεταναστών.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας σε εκπροσώπους τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του AKP κατηγόρησε την Ελλάδα πως βάζει εμπόδια στη μετανάστευση από τα τουρκικά παράλια, στα ελληνικά νησιά, ενώ επέρριψε στη χώρα μας την ευθύνη θανάτου δεκάδων μεταναστών.

«Για αυτή την υπηρεσία την FRONTEX που εργάζεται εξ ονόματος της ΕΕ έχουμε θέσει επανειλημμένα το πώς απωθεί τις βάρκες των μεταναστών, το πως κατέστησε τη Μεσόγειο ένα νεκροταφείο της Δημοκρατίας όπως και το κατά πόσο είναι υπεύθυνη για τους θανάτους σε Μεσόγειο και Αιγαίο (…) Σχετικά με τις επαναπροωθήσεις που κάνουν, εμείς και το υπουργείο Εσωτερικών μας έχουμε κάνει πολλές δηλώσεις και κοινοποιήσαμε πολλές φωτογραφίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP, επανέλαβε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Ταγίπ Ερντογάν, ενημερώνοντας και καταγγέλοντας Frontex και Eλλάδα σε Ευρωπαίος ηγέτες, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

«Ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας πολλές φορές κατά τις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους είπε πώς αυτές οι επαναπροωθήσεις είναι μία απάνθρωπη στάση, καλώντας τους να πάρουν μία ισχυρή θέση απέναντι σε αυτά που κάνει η Ελλάδα και η FRONTEX. Αλλά παρά τις απάνθρωπες αυτές εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου, κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν στον Πρόεδρο μας πως “εμείς δεν είμαστε ενήμεροι για αυτό" (…) Και αν και ο κύριος Πρόεδρος μας είπε πως "Εμείς θα σας στείλουμε πάλι τις φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα", δυστυχώς κανείς ηγέτης δεν εμφανίστηκε να πάρει μία ισχυρή ενάντια θέση και έτσι αυτές οι επαναπροωθήσεις και έτσι αυτές οι δραστηριότητες που οδηγούνε αυτούς τους ανθρώπους που διαφεύγουν από το θάνατο, στα νερά της Μεσογείου και του Αιγαίου συνεχίζονται» δήλωσε ο Ο. Τσελίκ.