Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κατ. Σακελλαροπούλου στη Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη στο MOMus και βόλτα στην παραλία

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κατ. Σακελλαροπούλου στη Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη στο MOMus και βόλτα στην παραλία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σχόλια, και παρατηρήσεις η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου ξεναγήθηκε το πρωί από τον επιμελητή του MOMus Μουσείου Φωτογραφίας, Ηρακλή Παπαϊωάννου, στην κεντρική έκθεση της φετινής Thessaloniki Photobiennale με τίτλο «The Real and the Record» του MOMus.

«Μια ακόμη η ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας. Εξαιρετικά επίκαιρα και σημαντικά θέματα αυτά των πλαστών (fake) ειδήσεων και της πραγματικότητας. Ενδιαφέρουσα, τόσο εικαστικά όσο και σαν πολιτικό σχόλιο», έγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων η ΠτΔ, την οποία υποδέχτηκε στο MOMus o πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, Ανδρέας Τάκης.

Η έκθεση -η οποία παίρνει ως αφετηρία την έννοια του πραγματικού στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό κλίμα και της οποίας ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το διήγημα «The Reality and the Record» του Ιρακινού σκηνοθέτη και συγγραφέα Hassan Blasim, παρουσιάζεται στους δύο χώρους του MOMus στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α') και στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1), έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, σε επιμέλεια του Γιώργου Πρίνου και της Κατερίνας Σταθοπούλου.

Κατά την ξενάγηση, η κ. Σακελλαροπούλου, συνεχάρη και τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη που βρισκόταν εκεί, η φωτογραφία του οποίου, που απεικονίζει μια 81χρονη στις φωτιές, στο χωριό Γούβες της Βόρειας Εύβοιας, αποτυπώνεται στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού «Time».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε την τριήμερη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης την οποία εγκαινίασε και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με έναν περίπατο στην παλιά παραλία από το Λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο.