8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Οικονόμου: Ο Α. Τσίπρας περιοδεύει εμπορευόμενος φόβο και καταστροφολογία

Οικονόμου: Ο Α. Τσίπρας περιοδεύει εμπορευόμενος φόβο και καταστροφολογία
Eurokinissi

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας φοβισμένος πολιτικός αρχηγός, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα εμπορευόμενος φόβο και καταστροφολογία, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας όσα υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις ανατιμήσεις.

«Οι αγρότες ξέρουν ότι, μόνο το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνησή μας μείωσε τον ΦΠΑ των ζωοτροφών στο 6%, επιστρέφει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για νέους αγρότες και για όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά και συνεργατικά σχήματα, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα απολαμβάνουν υψηλές τιμές», σημείωσε ο Γ. Οικονόμου.

Ως προς τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στηρίζονται από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια (έως σήμερα 620 εκατ. ευρώ).

«Δημιουργήσαμε ήδη 170.000 περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με το 2019 και αυξάνουμε για δεύτερη φορά τον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022», υπενθύμισε ο Γ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Δέσμιος της άγνοιάς του»

«Σήμερα, η ΕΕ ανακοίνωσε επισήμως πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα, από φέτος έως και το 2023. Αμήχανος μπροστά σε όλες αυτές και πολλές περισσότερες επιτυχίες που έρχονται, δέσμιος της άγνοιας του ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει την πραγματικότητα ούτε να προτείνει κάτι. Για αυτό και επιδίδεται σε εμπόριο φόβου».

«Όπως και για τη διαχείριση της πανδημίας, έτσι και για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων θα του επαναλάβουμε ότι ένα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από ένα τόνο θεωρίας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.