Οι μεθυσμένοι δεν είναι σε θέση να τηρούν αποστάσεις, λέει η αστυνομία
Βρετανία

Οι μεθυσμένοι δεν είναι σε θέση να τηρούν αποστάσεις, λέει η αστυνομία

Ανησυχία προκαλούν στη Βρετανία οι εικόνες που δείχνουν τον κόσμο να πλημμυρίζει δρόμους του Λονδίνου και άλλων μεγάλων πόλεων μετά το χθεσινό άνοιγμα των παμπ, την ώρα που η αστυνομία προειδοποιεί ότι τα μέτρα δεν μπορούν να τηρηθούν.

Σε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πλήθος κόσμου στη διάσημη συνοικία του Λονδίνου το Σόχο χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα απόστασης. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας αστυνομικών, Τζον Απτερ, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες υπό την επήρεια αλκοόλ δεν πρόκειται να τηρήσουν σωστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης». 

Ο επικεφαλής καθηγητής για τον κορονοϊό Κρις Γουίτι, προειδοποίησε εκ νέου την Παρασκευή ότι η πανδημία «απέχει πολύ από το τέλος» της, απευθύνοντας έκκληση προς τους Βρετανούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο δείκτης R στη βρετανική πρωτεύουσα ξεπέρασε το «1». Το γεγονός αυτό σημαίνει πως τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν πάλι. Στην υπόλοιπη Βρετανία το R εκτιμάται ανάμεσα σε 0,7 και 0,9.