Ν. Χαρδαλιάς για πλατείες: Ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές - Ο κορονοϊός δεν κάνει ιδεολογικές διακρίσεις

Ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές - Ο κορονοϊός δεν κάνει ιδεολογικές διακρίσεις

Έκκληση σε όσους συγκεντρώνονται σε πλατείες, να σταματήσουν τις ενέργειες αυτές, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι ο συνωστισμός θέτει σε κίνδυνο ζωές και πως ο κορονοϊός δεν κάνει ιδεολογικές διακρίσεις «σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς». 

«Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους. Οι εικόνες με τους συγκεντρωμένους στις πλατείες, λες και αντιστέκονται σε κάτι, δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Ο κορονοϊός «χτυπά» όλους ανεξαιρέτως. Μην θέτετε σε κίνδυνο ζωές. Μπορεί τα στοιχεία της μετάδοσης του κορονοϊού να είναι πολύ καλά, αλλά είναι έτσι επειδή εφαρμόσαμε σωστά τα μέτρα… Αντικατοπτρίζουν ό,τι κάναμε πριν από δυο εβδομάδες. Η συνέπεια και η πειθαρχία μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε 10-15 μέρες από τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

«Αύριο κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες», ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επισήμανε πως η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε αναλυτικά τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα, και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Ενημέρωσε πως από αύριο επανέρχονται στην εργασία του 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, είπε πως επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Ανακοίνωσε επίσης πως επιτρέπεται από αύριο η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από αύριο.