7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει: «Θέλει αρετή και τόλμη το… Τραγούδι»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει: «Θέλει αρετή και τόλμη το… Τραγούδι»

Οι σπουδαίοι συνθέτες ακουμπούν στην παράδοση και εμπνέονται από αυτήν. Όχι μονάχα ενσωματώνοντας στοιχεία της στο έργο τους, αλλά σπουδάζοντάς την σε ολόκληρη τη ζωή τους και προσπαθώντας να τη διαδώσουν στις νεότερες γενιές. Το κομμάτι αυτό του έργου τους είναι εξίσου δημιουργικό και, στην περίπτωση του Σταύρου Ξαρχάκου, αποκτά εθνική διάσταση.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης και μαέστρος, με την πρωτοβουλία και ευγενική υποστήριξη της Lidl Ελλάς, προτείνει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων που προβάλλουν τη σημασία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Πρόκειται για τρεις μουσικούς κύκλους που ο καθένας περιέχει συμβολικά 21 τραγούδια με σημείο αναφοράς την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυναμική της μουσικής παράδοσης σε σχέση με το σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών εξακολουθεί να μας αφορά και να εμπνέει τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση και δημιουργία!

Στον τρίτο κύκλο ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει και θα διευθύνει μια σουίτα εμπνευσμένη από 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και ορχηστρικό σύνολο με τίτλο «Θέλει αρετή και τόλμη το...  τραγούδι».  Η παρουσίαση θα γίνει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχει 11μελής ορχήστρα, την οποία θα διευθύνει ο συνθέτης.

Η δημιουργική “ανασύνθεση” και επεξεργασία του πρωτογενούς υλικού, μέσα από τη σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά του συνθέτη, γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν κι επιβεβαιώνει ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών, εξακολουθεί διαχρονικά να μας αφορά και να μας εμπνέει.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00. Έναρξη: 21.00

Τιμή εισιτηρίων:

VIP 50 ευρώ

A Ζώνη 40 ευρώ

Β Ζώνη 30 ευρώ

Γ Ζώνη 25 ευρώ

Δ Ζώνη 20 ευρώ

Ε Ζώνη 15 ευρώ

Προπώληση:

Αποκλειστικά από viva.gr και όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα καθώς και τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών

Πρωτόκολλο Covid

Θα ακολουθηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα την περίοδο διοργάνωσης της συναυλίας