7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Φλόριντα: Ο Μπάιντεν μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας

Ο Μπάιντεν μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας
AP Photo/Susan Walsh

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν, πρόκειται σήμερα να μεταβούν στο Σέρφσαϊντ της Φλόριντα, όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη κατάρρευση του κτιριακού συγκροτήματος την περασμένη εβδομάδα, για να συλλυπηθούν τις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοούμενων καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών.

Ο Μπάιντεν, η προσωπική εμπειρία του οποίου με την τραγωδία έχει σφραγίσει την πολιτική του καριέρα, θα αναλάβει τον ρόλο του "παρηγορητή" ενώ οι σωστικές ομάδες συνεχίζουν την έρευνα για την ανεύρεση των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση του 12ώροφου κτιρίου την ώρα που οι περισσότεροι ένοικοί του κοιμούνταν.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανήλθε χθες σε 18 έπειτα από τις ανακάλυψη έξι ακόμη πτωμάτων στα χαλάσματα του συγκροτήματος Champlain Towers South--ανάμεσά τους και ό,τι έχει απομείνει από τα πτώματα δύο παιδιών, ηλικίας 4 και 10 ετών, δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κάπου 145 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ανάμεσά τους δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής ή αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια «ελάχιστες».

Πηγή: Reuters