Ο Έλον Μασκ στέλνει το Dogecoin στο... φεγγάρι

Ο Έλον Μασκ στέλνει το Dogecoin στο... φεγγάρι

Ο Έλον Μασκ ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla έγραψε στο Twitter ότι θα στείλει το κρυπτονόμισμα Dogecoin "κυριολεκτικά" στο φεγγάρι.

«H SρaceX θα στείλει πραγματικά και στην κυριολεξία το Dogecoin στο φεγγάρι", έγραψε ο Μασκ για το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα το οποίο σημειώνει ανοδο μετά το tweet 30%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάσκ μέχρι στιγμής, δεν έχει κάνει λόγο για κάποιο... πρωταπριλιατικό αστείο.

Το συγκεκριμένο νόμισμα, που έχει για σύμβολο έναν σκύλο, ξεκίνησε ως αστείο γύρω στο 2013, μετατρεπόμενο σταδιακά σε μόδα και εν τέλει σε ένα καθ’ όλα σεβαστό και ανταγωνιστικό κρυπτονόμισμα, με την τιμή του να αυξάνεται κατά 1.250% από τις αρχές του έτους και την χρηματιστηριακή του αξία να αγγίζει τα περίπου 10 δις δολάρια.

Για την αύξηση της αξίας του ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η προβολή που απολαμβάνει από διασημότητες, ακόμη και απ’ το χώρο της…μουσικής, όπως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, «Kiss», Τζιν Σίμονς, και ο ράπερ Snoop Dogg, ο οποίος αστειεύτηκε πως θα αλλάξει το παρωνύμιό του από «Dogg» σε «Doge» εξαιτίας του νομίσματος.