Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον αρχιφύλακα που δολοφόνησαν οι τρομοκράτες
Νεκτάριος Σάββας

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον αρχιφύλακα που δολοφόνησαν οι τρομοκράτες

Τη μνήμη του δολοφονημένου από τρομοκράτες αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, τιμά ο Δήμος Αθηναίων, στέλνοντας «ένα πολύ ισχυρό μήνυμα κατά της τυφλής βίας και του μίσους», όπως τόνισε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Κώστας Μπακογιάννης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων αποφάσισε να δοθεί το όνομα του αστυνομικού σε τμήμα της οδού Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια, όπου σκοτώθηκε. Ο αρχιφύλακας δολοφονήθηκε σε ηλικία 41 ετών, από πολλαπλά πυρά τρομοκρατών της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», τον Ιούνιο του 2009, ενώ εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

«Ο δρόμος που παίρνει το όνομα του Νεκτάριου Σάββα θα είναι ένας δρόμος μνήμης, τιμής αλλά και μια διαρκής υπόμνηση για το «ποτέ ξανά», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ο αρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας είχε γεννηθεί το 1968 στη Νάξο και το 2009 υπηρετούσε ως υπαρχιφύλακας στην Ελληνική Αστυνομία. Στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα προσέγγισαν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».