Ο Χάαλαντ και οι έξι ομάδες που έχει στο μυαλό του

Ο Χάαλαντ και οι έξι ομάδες που έχει στο μυαλό του

«Ο Λεβαντόβσκι καλύτερος από τον Χάαλαντ». «Λεβαντόβσκι 3, Χάαλαντ 2», ήταν ορισμένοι από τους τίτλους των γερμανικών – και όχι μόνο – ΜΜΕ μετά την σαββατιάτικη ήττα της Ντόρτμουντ με 4-2 από τη Μπάγερν Μονάχου στο «Der Klassiker». Οι Βεστφαλοί έπεσαν στην 6η θέση της Bundesliga, τέσσερις βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League. Απόψε, υποδέχονται την Σεβίλλη για την δεύτερη αναμέτρηση των «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης μα το ματς βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα (22:00, COSMOTE TV SPORT 2), παρά το προβάδισμα των Γερμανών με 3-2. Το μέλλον του 20χρονου Νορβηγού πρωταγωνιστεί.

Σε περίπτωση που η Ντόρτμουντ δεν εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, είτε μέσω του πρωταθλήματος, ή κατακτώντας το μεγάλο τρόπαιο, ο Χάαλαντ ίσως εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το «Signal Iduna Park». Στη Ντόρτμουντ αντιλαμβάνονται πως αυτή τη στιγμή μπορεί να έχει και προτάσεις στα χέρια του.

Η κατάσταση έχει ως εξής: ο Χάαλαντ «δένεται» με συμβόλαιο ως το 2024 με το κλαμπ. Η ρήτρα για να το σπάσει είναι περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ και δεν ισχύει μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Η αξία του στη μεταγραφική αγορά είναι 110 εκατομμύρια. Στη Ντόρτμουντ παίρνει οχτώ εκατομμύρια τον χρόνο.

«Μόνο δέκα σύλλογοι σ' όλον τον κόσμο μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για να πάρουν τον Χάαλαντ», είπε ο ατζέντης του Μίνο Ραϊόλα. Στο μυαλό του Νορβηγού επιθετικού, που αυτή την σεζόν μετράει 29 γκολ κι οχτώ ασίστ σε 28 συμμετοχές και μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ μοιάζουν οι «εκλεκτοί» για να κυριαρχήσουν στο άθλημα για τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός είναι μικρότερος.

Συγκεκριμένα, έξι. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους και από την Premier League, η Λίβερπουλ και οι δύο του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ και η Σίτι. Η Τσέλσι και οι άλλες δύο «μεγάλες» του Λονδίνου, η Τότεναμ και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Αρσεναλ, δεν είναι στην κούρσα. Οχι γιατί δεν έχουν τα χρήματα, αλλά γιατί δεν τις προτιμά ο Χάαλαντ. Με τη δική του λογική, αν πήγαινε σ' αυτές θα ήταν... περαστικός. Αν αποφασίσει να φύγει τη Ντόρτμουντ, ο πατέρας του Αλφ – Ινγκε θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πού θα πάει. Πατέρας και γιος θέλουν να σιγουρευτούν πως η επόμενη ομάδα θα του προσφέρει όλο το πακέτο – μια γενναία αύξηση στις απολαβές δεν φτάνει. Εκτός κούρσας και η Μπάγερν Μονάχου αφού αν πήγαινε εκεί για τα επόμενα χρόνια θα έπρεπε να παλέψει με τον Λεβαντόβσκι για τη θέση του βασικού σέντερ φορ.

Στη Γερμανία τις προηγούμενες ημέρες έδιναν πλεονέκτημα στην Σίτι. Στην Ισπανία παρουσίαζαν ως φαβορί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Ιταλία ποντάρουν στη Γιουβέντους. Ας δούμε τί ισχύει για την καθεμία. Η Σίτι: η οικονομική δύναμή της, η ομάδα που έχει ήδη δημιουργήσει το κλαμπ, η παρουσία του Πεπ Γκουαρδιόλα και το παρελθόν του Αλφ – Ινγκε που έπαιξε εκεί από το 2000 ως το 2003 είναι δυνατά επιχειρήματα. Βέβαια, ο αθλητικός διευθυντής Τσίκι Μπεγκιριστάιν και ο κόουτς Γκουαρδιόλα έχουν κάκιστες σχέσεις με τον Ραϊόλα από την εποχή της μεταγραφής του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης: το περιβάλλον του διαρρέει πως τον ελκύει ο σύλλογος. Βέβαια, η «βασίλισσα» έχει οικονομικά προβλήματα με χρέη που ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ δεν τα πάει καλά με τον Ραϊόλα από τότε που ο τελευταίος εμφανίστηκε στα επίσημα του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με βερμούδα και σαγιονάρες! Οι διαφορές τους ήταν κι ένας από τους λόγους που ο Πέρεθ δεν έκανε το χατίρι στον Ζινεντίν Ζιντάν να πάρει έναν άλλον πελάτη του Ραϊόλα, τον Πολ Πογκμπά.

Η Μπαρτσελόνα λόγω της κρίσης της επί του παρόντος είναι αουτσάιντερ. Αν ο νέος πρόεδρος Τζουάν Λαπόρτα κάνει το θαύμα του ίσως ανέβει στην κατάταξη. Η Γιουβέντους μπορεί να βρει τα χρήματα και τον «φλερτάρει» περισσότερο καιρό από κάθε άλλη. Η Λίβερπουλ δεν μοιάζει διατεθειμένη για τόσο ακριβή μεταγραφή. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να παίξει το χαρτί του προπονητή Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ που ξέρει μπαμπά και γιο, αλλά και μια ομάδα που υπόσχεται πολλά.

Η Ντόρτμουντ αισιοδοξεί πως δεν θα φύγει. «Είμαστε ακόμη ο κατάλληλος σύλλογος γι' αυτόν», είπε ο παράγοντας του κλαμπ, Σεμπάστιαν Κελ. Από τη νέα σεζόν, η ομάδα θα έχει προπονητή τον Μάρκο Ρόζε, με τον οποίο ο Χάαλαντ συνεργάστηκε το 2019 στη Ζάλτσμπουργκ. «Ξέρω την κατάσταση στα ευρωπαϊκά κλαμπ. Δεν περιμένω κάποια τρελή πρόταση», είπε ο CEO, Χανς – Γιόαχιμ Βάτσκε. Στο Ντόρτμουντ, όμως, δεν κοιμούνται ήσυχοι γνωρίζοντας πως ο Χάαλαντ έχει κι άλλες ομάδες στο μυαλό του.